default-header

Overige

Overige

Diverse projecten en innovaties

Naast bobslee, autosport en zeilen heeft Eurotech ook diverse andere sporten en projecten ondersteund op het gebied van technische innovaties. Bekijk hieronder de overige sporten en projecten.

Mountainbiken

In de sport mountainbiken hebben we de schokbreker van de mountainbike met WP Suspension ontwikkeld. Later heeft Gerard Rond deze schokbreker verder doorontwikkeld. Bart Brentjens, Olympisch kampioen in Atlanta 1996 en een bronzen medaille in Athene 2004, reed met deze innovatie. Naast deze innovaties ondersteunden we Bart en zijn team op het gebied van sponsoring van 1993 tot en met 2018. 

Mountainbiken

Schaatsen

Voor Turijn 2006 hebben we voor Rintje Ritsma een lemmet ontwikkeld voor een viking schaats, welke helaas niet succesvol bleek. In een latere periode is dit lemmet door een ander bedrijf ontwikkeld, geactualiseerd en tot op heden gebruikt. 

Schaatsen

Wielrennen

Gert-Jan Theunisse ondersteunden we vanaf 1976 tot en met 1996. Ook na zijn actieve carrière hebben we hem ondersteund bij Specialized Mountainbike Team. 

Wielrennen

Handballen

De BEVO handbalhallen ontwikkeld, in samenwerking met een aantal andere ondernemers die de sport een warm hart toedraagden. BEVO hebben we gesponsord van 1998 tot en met 2014. We sloten het jaar af met het eerste landskampioenschap ooit met Eurotech BEVO.

Handballen