default-header

bobslee

Beijing (2022)

HomeBobsleeBeijing (2022)

bobslee

Beijing (2022)

Beijing 2022

Twee landen vormen samen één bobsleeteam: een unieke situatie in de wereld, opgezet door Stefaan Freeling (voorzitter BFBS) en Wim Noorman (voorzitter BSBN) sinds 2017. In 2019 zijn de Nederlandse Bob en Slee bond (BSBN) en de Belgische Federatie voor Bobslee & Sleesporten samen begonnen met de weg naar Olympische Winterspelen van Beijing 2022.

De twee zeer snelle BTC-sleeën van België, die door Eurotech worden gereviseerd en onderhouden, zijn dé benchmark voor de FALCON-slee. De FALCON-slee is een innovatieve, nieuwe slee, die de technische grenzen opzoekt van de reglementen. Sinds 2017 (shakedown in Lillehammer) behaalden we al veelbelovende resultaten voor de toekomst.

Onze partners

  • Bob en Slee bond Nederland (BSBN)
  • Belgische Federatie voor Bobslee & Sleesporten
  • Monobob – Karlien Sleper
  • Team Ivo de Bruin
Onze partners

Onze doelstellingen

Top 12 wereldbeker of wereldkampioenschappen: een extreem hoge eis om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Een bijzonder lastige opgave voor monobobber Karlien Sleper en team Ivo De Bruin om te behalen. Seizoen ‘19 – ‘20 was een veelbelovend seizoen. Team de Bruin/ Franjic/ Dumas/ Veenker behaalde een hele mooie zesde plaats op het EK in Königssee 2018-2019.

Onze doelstellingen