default-header

bobslee

Beijing (2022)

HomeBobsleeBeijing (2022)

bobslee

Beijing (2022)

Beijing 2022

Twee landen vormen samen één bobsleeteam: een unieke situatie in de wereld, opgezet door Stefaan Freeling (voorzitter BFBS) en Wim Noorman (voorzitter BSBN) sinds 2017. In 2019 zijn de Nederlandse Bob en Slee bond (BSBN) en de Belgische Federatie voor Bobslee & Sleesporten samen begonnen met de weg naar Olympische Winterspelen van Beijing 2022.

De twee zeer snelle BTC-sleeën van België, die door Eurotech worden gereviseerd en onderhouden, zijn dé benchmark voor de FALCON-slee. De FALCON-slee is een innovatieve, nieuwe slee, die de technische grenzen opzoekt van de reglementen. Sinds 2017 (shakedown in Lillehammer) behaalden we al veelbelovende resultaten voor de toekomst.

Onze partners

  • Bob en Slee bond Nederland (BSBN)
  • Belgische Federatie voor Bobslee & Sleesporten
  • Monobob – Karlien Sleper
  • Team Ivo de Bruin
  • Team Kimberley Bos
Onze partners

De resultaten

In vogelvlucht

Met onder andere onze inspanningen zijn er van 2019 tot en met 2022 de volgende resultaten behaald:

  • 1x bronze medaille skeleton voor Kimberley Bos (Olympische Spelen Pyeongchang, 2022)
  • 1x World Cup Overall winnaar skeleton Kimberley Bos (2021-2022)
  • Kwalificatie behaald voor 2-man en 4-man bobslee met Team Ivo de Bruin, Dennis Veenker, Jelen Franjic, Janko Franjic en Stefan Huis in het Veld (Olympische Spelen Pyeongchang, 2022)
  • Kwalificatie behaald voor de monobob door Karlien Sleper (Olympische Spelen Pyeongchang, 2022)
De resultaten

Samenvatting

De BSBN/Eurotech Sports&Events heeft in seizoen 2021/2022 in verschillende opzichten een van haar meest succesvolle seizoenen in de historie van de sleesporten in Nederland gehad. Een vogelvlucht van de statistieken uit het afgelopen seizoen. De BSBN leverde tijdens de Olympische Spelen van Beijing 2022, 7 van de 42 Nederlandse sporters, meer dan 15% van het totale aantal deelnemers voor TeamNL! En dat terwijl het ledenaantal van de BSBN niet boven de 100 uitkomt, een bizar goede conversie. Voor het eerst in de Nederlandse historie hebben we atleten op de Olympische Spelen gehad in 4 verschillende disciplines – heren tweemans, heren viermans, dames monobob en dames skeleton – een tot nu toe unieke prestatie.

De mediawaarde van onze sport en sporters is dit seizoen gemeten. We hebben geen sluitende historische gegevens, maar op basis van ervaringen vanuit het verleden zal het ook op dit vlak een van de meest succesvolle seizoenen ooit zijn geweest, zie o.a. de staatjes hieronder voor enige duiding op mediawaarde. Er zijn in totaal bijna 9000 meldingen rondom onze sport en sporters geweest dit winterseizoen (2/3 via social media). Het partnership met NewCold als hoofdsponsor van de BSBN is inmiddels met 4 jaar verlengd t/m de OS Spelen 2026 in Milaan/Cortina.

Samenvatting