default-header

autosport

Dakar / Transorientale Rally (2008)

HomeAutosportDakar / Transorientale Rally (2008)

autosport

Dakar / Transorientale Rally (2008)

In 2008 heeft Eurotech Sports deelgenomen aan de Transorientale Rally: het alternatief voor de Dakar rally. De Dakar rally (januari 2008) werd op de dag van de start geannuleerd vanwege terreurdreiging. We stonden letterlijk aan de start toen we te horen kregen dat de Rally werd afgeblazen. Na een gigantische teleurstelling voor het hele team – na jarenlange voorbereidingen werd – werden de bakens heel snel verzet en werd besloten om deel te nemen aan de Transorientale Rally. Achteraf gezien een unieke ervaring, daar het een eenmalige rally. Letterlijk een once-in-a-lifetime opportunity.  

Deze 17-daagse rally vertrok in Sint-Petersburg om te eindigen in Peking, met tussenstops in Sint Petersburg (RUS), Astana (KAZ),  Peking (CHI). Eurotech Sports doet mee met de ‘T4-truck-klasse’, de zwaarste truck-klasse. Alle topteams die zouden deelnemen aan de Dakar Rally deden mee aan de Transorientale Rally.

Ons MAN-team

  • Toon van de Haterd (Piloot)
  • Marc van den Berg (Engineer)
  • Wim Noorman (Teammanager, Co-Piloot en Navigator)
Ons MAN-team

De resultaten

Het trio Toon, Marc en Wim behaalden een topprestatie. Het uitrijden van deze rally, waarbij veel auto’s, motoren en trucks uitvielen en zelfs twee doden vielen te betreuren, was opzichzelfstaand al een grootse prestatie. Uiteindelijk noteerden de heren een fantastische tiende plek in het eindklassement.

De resultaten