default-header

NewCold nieuwe hoofdsponsor van Bob en Sleebond Nederland

HomeNieuwsNewCold nieuwe hoofdsponsor van Bob en Sleebond Nederland
5
jan

NewCold nieuwe hoofdsponsor van Bob en Sleebond Nederland

De Bob en Sleebond Nederland (BSBN) heeft in NewCold een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het bedrijf heeft zich tenminste tot en met de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing aan de bond verbonden en heeft een optie op periode tot en met de Olympische Winterspelen 2026 in Milaan. Bram Hage, CEO, Piet Meijs, Vice President Business Development, beiden NewCold, en Wim Noorman, voorzitter van de BSBN, en technisch directeur Vincent Kortbeek hebben dinsdag de overeenkomst ondertekend op het Bredase hoofdkantoor van NewCold.

NewCold is een logistiek bedrijf voor gekoelde opslag en is toonaangevend in het ontwikkelen en exploiteren van hoog geautomatiseerde diepvriesmagazijnen. Het is wereldwijd de snelst groeiende specialist in deze niche, met energiezuinige systemen van wereldklasse. Hierdoor onderscheidt NewCold zich van conventionele koelhuizen. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk met negen locaties in Europa, USA en Australië. In totaal biedt NewCold plaats aan meer dan 750.000 pallets met ijsjes, frites, groentes, pizza’s en andere diepvriesproducten. Het wereldwijde team bestaat uit ongeveer 1.000 medewerkers.

Piet Meijs namens NewCold: “De pijlers van ons bedrijf zijn innovatie, vertrouwen, wendbaarheid en automatisering. Dat zijn beginselen die we ook bij de topsporters, van skeleton tot bobsleeën, herkennen en dat spreekt ons aan. Zij willen ook doorlopend innoveren met hun materiaal. Vertrouwen in eigen kunnen speelt voor hen een grote rol bij iedere afdaling, zowel voor de individuele sporter, maar ook voor een bobsleeteam. Wendbaarheid, zonder daarbij de kanten te raken, behoeft geen verdere uitleg. Hoewel dit een niet-mechanische sport is en automatisering wellicht niet direct zichtbaar is, zit dat wat ons betreft in het hele proces. Voortdurend perfectioneren van de start en de afdaling is ook een automatiseringsproces. Tenslotte voelen we ons allemaal het meest thuis in een koude omgeving.”

Wim Noorman, voorzitter van de Bob en Sleebond Nederland: “NewCold biedt ons als bond de mogelijkheid om verder te professionaliseren. Het geeft de bond meer financiële armslag en daardoor kunnen we bijvoorbeeld meer investeren in talentontwikkeling, waarvoor Sybren Jansma de verantwoordelijkheid op zich neemt. Bovendien heeft TEAMKPN Sportfonds de overeenkomst met team Ivo de Bruin verlengd.”

Stuurman Ivo de Bruin, is happy met de nieuwe samenwerking met NewCold. “Dit is prachtig in aanloop naar de Spelen. Het biedt ons onder meer de mogelijkheid om aan het begin van het nieuwe seizoen een maand lang naar China te gaan om daar op de Olympische baan af te dalen in trainingen en een World Cup. Bovendien kunnen we onze eigen sleeën meenemen. Daar hangt een pittig prijskaartje aan, maar dat kunnen we nu aan, mede dankzij NewCold. Bovendien kunnen we komende zomer veel meer trainen in Duitsland, Canada of Letland. Als team kunnen we nu een paar honderd ‘duwtjes’ realiseren en dat is belangrijk voor de stroomlijning en efficiëntie.”

Sybren Jansma, die als bobsleeër deelnam aan de Winterspelen van 2006, 2010 en 2014, treedt toe tot het bestuur en neemt de talentontwikkeling voor zijn rekening: “Het is mooi dat NewCold zich aan de bond heeft verbonden en daarbij een optie heeft tot en met de Spelen van 2026. Ik stort me ook op die periode voor met name de talentontwikkeling. We moeten nu al bouwen richting 2026. In 2022 ga ik in eerste instantie op zoek naar talent die al een versterking en verbreding kan zijn voor het huidige team. Het team van Ivo de Bruin, Karlien Sleper en Kimberley Bos zijn daarbij nu al de visitekaartjes van de bond.”

NewCold nieuwe hoofdsponsor van Bob en Sleebond Nederland

Meer updates